Annons
Växjö

Familjeföretaget får ny vd

Växjö • Publicerad 20 november 2021
Stina Andersson, ny vd på Ello i Lammhult Chark AB.
Stina Andersson, ny vd på Ello i Lammhult Chark AB.

Familjeföretaget Ello i Lammhult Chark AB får en ny vd. Det är Stina Andersson som ersätter sin far Kent Andersson som drivit företaget i nästan 40 år. Kent Andersson stannar som ägare och styrelseordförande.

Stina Andersson blir tredje generationen Andersson på Ello. Företaget grundades av hennes farfar L-O Andersson 1947. Den nya vd:n kommer närmast från rollen som kvalitetschef.

Annons

– Jag ser fram emot att förvalta och bygga vårt varumärke för framtiden. Vi har en lång och fin historia och distribuerar i dag till butiker i hela landet och vi ska bli ännu bättre på vår hemmamarknad, säger Stina Andersson i ett pressmeddelande.

Kent Andersson känner sig trygg med att lämna över till dottern.

– Frågan om generationsskifte har funnits inom familjen i flera år. Stina har vuxit upp med företaget och haft anställning med administration och produktion tillbaka i tiden. Hon känner företaget och processerna väl och har också jobbat in sig i företaget det senaste året. Nu känns tiden rätt att genomföra ett skifte.

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons