Annons
Växjö

Familjen Kamprads stiftelse firar årsdag på Växjö Konserthus

Växjö • Publicerad 8 november 2021
Växjö konserthus. Arkivbild.
Växjö konserthus. Arkivbild.Foto: David Jonsson

I år fyller familjen Kamprads stiftelse tio år. Det firas med en kunskapsdag på Växjö konserthus den 9 november. Stiftelsen har bjudit in personal från äldreomsorgen i Småland och dagen och fyller dagen med kunskap och inspiration inom områden angelägna för äldres livskvalitet.

Familjen Kamprads stiftelse bildades 2011 på initiativ av familjen Kamprad och genom donationer från Ingvar Kamprad, Inter IKEA Group och Ikano. Sedan starten har stiftelsen delat ut 1,2 miljarder kronor och dess förmögenhet uppgår idag till cirka 8 miljarder kronor.

Annons

Stiftelsen har under sina första tio år särskilt finansierat forskning och utbildning inom entreprenörskap för en levande landsbygd, medicin, miljö samt äldres livskvalitet.

– Jag är glad över att vi idag kan fira tio år och göra det tillsammans med personal som i omsorg och vård möter äldre i Småland. Äldres livskvalitet var angeläget för Ingvar Kamprad. Med en kunskapsdag där äldre är i fokus följer vi hans önskan, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot för Familjen Kamprads stiftelse, i ett pressmeddelande.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons