Annons
Växjö

Familjens saffransköp blev en dyr historia – pappa döms

Växjö • Publicerad 18 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl

En man i 25-årsåldern missade att scanna tio påsar saffran och en tårta i självbetjäningskassan på Ica Maxi Stormarknad i Växjö. Stölden ertappades av en civil butikskontrollant och nu har mannen dömts för ringa stöld vid Växjö tingsrätt.

Händelsen utspelade sig i slutet på november då mannen tillsammans med hans tjej och deras gemensamma son besökte matbutiken på Hejaregatan i Växjö.

Annons

Mannen har i förhör förklarat att han blev desorienterad när hans tjej frågade var deras son är under tiden som han scannade varor i den obemannade kassan.

Han tittade runt efter sonen samtidigt som han fortsatte att scanna varor och tappade då beräkningen på hur många varor han scannat. Senare kom paret på att sonen satt kvar i barnvagnen.

Mannen och kvinnans beteende vid snabbkassorna väckte misstankar bland butikspersonalen och en kontrollant kallades till matbutiken.

Butikskontrollanten som var civilklädd iakttog paret och såg att mannen scannade in allt förutom tårtan och saffran. Enligt hennes vittnesuppgifter gick det inte att tyda att paret var stressade över att ett barn försvunnit.

Växjö tingsrätt anser att mannen varit likgiltig i förhållande till vilka varor han scannat in och betalat för. Han har därmed haft uppsåt till gärningen. Mannens straff blir dagsböter om 7 200 kronor.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons