Annons
Växjö

Fängelsestraff för 31-åring som misshandlade sin sambo under flera års tid

Växjö • Publicerad 19 januari 2022
Växjö tingsrätt, arkivbild.
Växjö tingsrätt, arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En 31-årig man har dömts till fängelse vid Växjö tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Mannen, som är hemmahörande i Växjö, ska ha slagit, spottat, sparkat och tagit strupgrepp på sin sambo vid flera tillfällen under drygt tre års tid.

Vid ett tillfälle ska mannen även tryckt in papper i munnen på kvinnan så att hon knappt kunnat andas och dödshotat henne med en kniv flera gånger.

Annons

Kvinnans berättelse stöds av bland annat flera fotografier på de skador hon ådragit sig från misshandeln samt flera vittnesuppgifter från anhöriga som har berättat om sina iakttagelser av skadorna.

31-åringen har nekat till anklagelserna om grov kvinnofridskränkning men har erkänt att det förekommit våld tidigare mellan dem i form av knuffar från bådas håll.

Tingsrätten bedömer att 31-åringen har gjort sig skyldig till ett flertal fall av misshandel, olaga hot och ofredande. Han döms till ett och ett halv års fängelse för grov kvinnofridskränkning. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på drygt 73 000 kronor.

Mannen förekommer sedan tidigare under två avsnitt i belastningsregistret. 2019 fick han en ordningsbot för förargelseväckande beteende och den 21 december 2021 ålades han ett kontaktförbud gentemot hans ex-sambo.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons