Annons

Far och son döms till fängelse efter attack utanför moskén

En man och hans son döms nu båda till fängelse för att ha attackerat en man utanför moskén i Växjö.
Pappan slog mannen med ett skohorn i huvudet och sonen hämtade en machete i sin bil.
Växjö • Publicerad 29 oktober 2023
Bilder från polisens förundersökning. Till höger det skohorn av metall som användes vid överfallet.
Bilder från polisens förundersökning. Till höger det skohorn av metall som användes vid överfallet.

Händelsen som nu har lett till en fällande tingsrättsdom inträffade utanför moskén på Försommarvägen i Växjö förra hösten. Flera polispatruller och ambulans ryckte ut till platsen sedan man fått larm om ett slagsmål med tre inblandade män.

En man i 55-årsåldern hade fått ett kraftigt slag med ett skohorn av metall i huvudet och två män greps misstänkta för grov misshandel.

Annons

De två männen – far och son som är i 60- respektive 25-årsåldern – döms nu båda för misshandel, som enligt tingsrätten skedde i samförstånd.

Polisens utredning visade att pappan sedan en tid tillbaka hade en pågående konflikt med den andre mannen. Fiendskapen dem emellan hade startat med att den ene gav den andre ett smeknamn, som han inte alls uppskattade. Konflikten hade sedan eskalerat i olika hotelser.

Enligt flera vittnen till bråket attackerade pappan och sonen den andre mannen utanför moskén och sonen hämtade även en machete i sin bil, men när han närmade sig den misshandlade mannen med vapnet ingrep flera personer och stoppade honom.

Både pappan och sonen hävdade att de endast agerade i självförsvar men enligt rätten är det bevisat att de två var den attackerande parten i slagsmålet.

Pappan får nu tre månaders fängelse och den tidigare ostraffade sonen döms till åtta månaders fängelse, eftersom han även döms för grovt brott mot knivlagen. De ska tillsammans betala drygt 26 000 kronor i skadestånd till den drabbade mannen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons