Annons
Växjö

Får var utmärglade och en tacka fick avlivas direkt – nu straffas ägarna

Växjö • Publicerad 28 november 2022
En av tackorna på gården var så utmärglad att hon vinglade fram och hade svårt att stå upp. Hon avlivades på plats efter beslut av veterinären.
En av tackorna på gården var så utmärglad att hon vinglade fram och hade svårt att stå upp. Hon avlivades på plats efter beslut av veterinären.Foto: Länsstyrelsen Kronoberg

En man och kvinna har dömts för brott mot djurskyddslagen efter att ha gett sina får foder av för dålig kvalitet. Fåren magrade av och en tacka fick avlivas. Nu döms paret att betala 23 000 kronor i dagsböter.

Mannen och kvinnan har förnekat brott och menat att de har gjort vad de har kunnat när de insåg att fåren var undernärda och i för dåligt hull i samband med att fåren blev klippta.

Vid ett kontrollbesök i april 2021 upptäckte länsstyrelsen att ett 20-tal får var avmagrade. En tacka var så utmärglad att hon vinglade fram och fick avlivas direkt på plats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons