Annons
Växjö

Färre företag i Kronoberg i konkurs

Kronoberg • Publicerad 24 augusti 2022
Foto: Pixabay

Konkurserna i Sverige fortsätter att minska och är på de lägsta nivåerna på tio år. Enligt UC har konkurserna i Kronobergs län minskat med 33 procent i juli jämfört med samma månad i fjol, från sex till fyra konkurser. Under 2022 har konkurserna däremot ökat med tre procent jämfört med samma period förra året.

Enligt UC är en konkursvåg att vänta i höst.

Annons

– Både vår egen data och siffrorna från SCB motsäger den pessimistiska bilden av ekonomin som exempelvis konjunkturinstitutets förtroendemätningar visar på att många har. Men det är bara en tidsfråga tills verkligheten kommer att komma ikapp, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

Hon lyfter upp att storbankerna har höjt räntan och att det tillsammans med rekordhög inflation och en devalvering av kronan ger indikatorer på att en ekonomin kan bromsas in till hösten, vilket kan leda till ökade konkurser inom många branscher.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons