Annons

Färre nya företag i Kronoberg: ”Allvarligt”

Växjö • Publicerad 3 januari 2024
.
.Foto: PETER HOLGERSSON

Allt färre valde att starta nya företag i Kronoberg under 2023. Nyföretagandet minskade med 14 procent jämfört med året innan, visar ny statistik från Bolagsverket som Visma Spcs har analyserat.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Därför är det kraftiga raset för nyföretagandet allvarligt. Nu behövs varenda människa som tar steget till eget företagande för att skapa jobb och skatteintäkter och värna välfärden i länet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Annons

Under 2023 startades 941 nya företag i Kronoberg och bland anledningarna till att det minskat tros vara de höga räntorna, den stigande inflationen och höga priser på energi och drivmedel.

Visma Spcs genomför varje år undersökningar med Sifo och enligt undersökningar drömmer 29 procent av svenskarna om att bli egen företagare.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons