Annons
Växjö

Färre sökte till Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 28 oktober 2022 • Uppdaterad 2 november 2022
Linnéuniversitetet i Växjö.
Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Under pandemiåren ökade antalet anmälningar till utbildningarna på landets högskolor och universitetet. När anmälan till vårens utbildningar stängde i oktober stod det klart att nästan 231 000 personer anmält sig till program och kurser, en minskning med knappt fem procent jämfört med vårterminen 2022.

Linnéuniversitetet hade 37 753 sökande totalt, varav 3 393 sökte till någon av universitetets program. Till vårterminen 2022 var antalet sökande över 41 000 till Linnéuniversitetets kurser och program, vilket innebär att antalet sökande har minskat med nästan åtta procent.

Annons

– Vi tappar något i söksiffrorna, men ser vi på det med lite perspektiv är vi närmast tillbaka i ett normaliserat läge efter toppnoteringarna under pandemin. De söksiffror vi ser nu är fortfarande det tredje högsta antalet ansökningar vi någonsin haft inför en vårtermin, säger Peter Citron, chef för antagningen vid Linnéuniversitetet.

2021 var antalet sökande rekordmånga, 46 636.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons