Annons

Fastande bilförare åtalas – körde på fel sida av vägen

Polispatrullen fick stopp på den trafikfarlige bilföraren i Tävelsås sedan vittnen slagit larm.
Mannen uppgav att han kände sig lite utmattad efter att ha avstått mat och dryck under hela arbetsdagen – nu åtalas han för vårdslöshet i trafik.
Växjö • Publicerad 13 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Peter Boström

En man i 55-årsåldern åtalas efter en trafikfarlig bilkörning, som inträffade en tidig kväll i mitten av april.

Mannen skulle köra från sin arbetsplats i Växjö till Tingsryds kommun men på Teleborg började andra trafikanter att uppmärksamma hans framfart. Ett par följde efter i sin bil och de ringde polisen när de såg att han körde på fel sida av vägen och var nära att krocka med en stolpe.

Annons

En polispatrull hann i fatt mannen strax norr om Tävelsås. Enligt poliserna pendlade han kraftigt i hastighet och när även de såg att han körde på fel sida av vägen stoppade de bilen direkt.

Poliserna kände direkt igen föraren, eftersom de hade ingripit mot honom ett par dagar tidigare efter att även då ha fått larm om en vinglig bilfärd. Föraren uppgav nu återigen att han kände sig lite trött och utmattad efter att ha varit fastande och avstått både från mat och dryck under hela arbetsdagen.

”XX har varit fastande under dagen och därefter framfört bil i utmattat tillstånd”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan mot mannen som gäller vårdslöshet i trafik.

När mannen förhördes nekade han till att ha kört trafikfarligt på grund av sitt fastande. Han erkände dock att han kände sig lite trött bakom ratten och ”kanske av misstag hamnat på fel sida av vägbanan”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons