Annons
Växjö

Fastigheten i centrala Växjö har renoverats

Växjö • Publicerad 18 april 2024
Fastigheten Magnus Smek 6 i Växjö har totalrenoverats.
Fastigheten Magnus Smek 6 i Växjö har totalrenoverats.Foto: Castellum

Sedan 2009 har Castellum ägt fastigheten Magnus Smek 6 i Växjö. Fastigheten har genom åren renoverats löpande men nu har fastigheten totalrenoverats.

– Vi har framför allt lyft den tekniska standarden i fastigheten med utbyte och uppgradering av ventilation och värme. Detta ger inte bara en stor energibesparing och minskad klimatpåverkan utan även ett förbättrat inomhusklimat för många av hyresgästerna, säger Jenny Rungegård, Affärsområdeschef Castellum Växjö.

Annons

I projektet har man tagit hänsyn till många aspekter, däribland kulturhistoriska värden där länsantikvarien Samuel Palmblad varit involverad. Castellum har också tillsammans med kommun, Citysamverkan och övriga fastighetsägare längs Norra Järnvägsgatan arbetat fram riktlinjer hur gatan och fastigheterna på sikt kan utvecklas.

Renoveringen har skett både utvändigt och invändigt. Exteriört har fasadens mosaik, danska tegel och skiffertak renoverats och delar av fasaden putsats. Fastigheten har också miljöcertifierats enligt LEED och nått den nästa högsta nivån, gold.

Fastigheten Magnus Smek 6 byggdes 1952 och har en totalt area på drygt 5 000 kvadratmeter. I fastigheten finns bland annat restauranger, kontor och butiker.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons