Annons
Växjö

Fastigheten i Växjö köps upp – stora företaget etablerar sig i staden

Växjö • Publicerad 25 november 2022 • Uppdaterad 29 november 2022
Verde Fastigheter har förvärvat fastigheten Gravören 7 i Växjö. Företaget Renta ska hyra lokalen.
Verde Fastigheter har förvärvat fastigheten Gravören 7 i Växjö. Företaget Renta ska hyra lokalen.Foto: Pressbild

Fastigheten Gravören 7 på Verkstadsgatan i Växjö har sålts. Verde Fastigheter har förvärvat fastigheten och i samband med det tecknat ett längre hyresavtal med Renta som etablerar sig i Växjö.

– Vi är mycket glada över förvärvet och etableringen av Renta i Växjö. Fastigheten är mycket väl disponerad och ligger i ett mycket bra verksamhetsområde, säger Felix Pettersson, vd på Verde Fastigheter AB.

Annons

Renta hyr ut maskiner, som liftar, byggställningar, grävmaskiner, slipmaskiner och borrmaskiner, till företag. Renta, som finns på ett 80-tal platser runt om i Sverige, väntas öppna i Växjö i mars 2023.

– Vi har sökt etablering i Växjö i flera års tid. Den här möjligheten tillsammans med VERDE är ett efterlängtat tillskott för oss på Renta, säger Jim Rendahl, COO på Renta AB.

Tomtarealen är på 4 000 kvadratmeter och lokalarean är på 980 kvadratmeter. I fastigheten har tidigare Växjö Bil & Släp AB haft sin verksamhet. Men bolaget har blivit en del av Maskin & Mekan AB och flyttat verksamheten till Högsbyvägen i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons