Annons
Växjö

Fastigheter i Växjö säljs för 650 miljoner

Växjö • Publicerad 7 maj 2023

Här saknas innehåll

Fyra fastigheter med hyresbostäder säljs i Växjö. Det är K2A Knaust & Andersson Fastigheter som säljer fastigheterna till Resinova Bostad AB för 650 miljoner kronor.

­– Vi är väldigt nöjda med att ha förvärvat bostäder av hög kvalitet med utmärkt läge i centrala Växjö. Läge, kvalitet och miljöcertifiering har varit centrala faktorer för oss i den här affären, säger Henrik Jussi‑Pekka, vd för Möller & Partners och medgrundare av Resinova Bostad.

Annons

Resinova är en plattform som är fokusera på att förvärva och äga nyproducerade eller nyligen producerade hållbara hyresbostäder i Sverige. Bolaget förvaltas av Möller & Partners.

På fastigheterna i Växjö finns totalt 261 hyresbostäder med en sammanlagd uthyrbar yta om 17 960 kvadratmeter och ett hyresvärde om 32,8 miljoner kronor.

Det rör sig om fastigheterna Ekologen 1 och Biologen 1 vid Trummen, Soluppgången i Hovshaga och Skärvet 11 på Söder.

De två fastigheterna vid Trummen köpte K2A från Midroc för 313 miljoner kronor. 2019 köpte K2A fastigheten Soluppgången med 60 hyresrätter från Skanska för 160 miljoner kronor. I en av byggnaderna finns det även en förskola för 125 barn. 2020 sålde Skanska också Skärvet 11 till K2A för 134 miljoner kronor.

Fastigheterna mot Ekologen 1 och Biologen 1 vid Trummen i Växjö.
Fastigheterna mot Ekologen 1 och Biologen 1 vid Trummen i Växjö.Foto: Pressbild
Fastigheten Soluppgången på Hovshaga i Växjö.
Fastigheten Soluppgången på Hovshaga i Växjö.Foto: Pressbild
Fastigheten Skärvet med 56 hyresbostäder.
Fastigheten Skärvet med 56 hyresbostäder.Foto: Skanska
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons