Annons
Växjö

Fastighetsägare agerade inte mot vattenpipskaféer – måste betala 200 000

Växjö • Publicerad 19 mars 2024
Genrebild på vattenpipa.
Genrebild på vattenpipa.

Ett fastighetsbolag i Växjö måste betala 200 000 kronor i vite till staten eftersom bolaget struntat i att agera mot vattenpipskaféer i fastigheten.

2022 inspekterade Växjö kommuns hälsoskyddsinspektörer och polisen en större fastighet på ett industriområde i Växjö. Vid kontroller upptäcktes flera kaféer där det röktes vattenpipa och enligt kommunen är ”rökning i alla dess former” förbjuden i lokaler där allmänheten har tillträde. Kommunen hävdade att fastighetsägaren måste agera och att vite på 200 000 kronor annars väntade. Fastighetsägaren tog strid och överklagade till förvaltningsrätten eftersom de menar att de inte har möjlighet att kontrollera att det inte röks i lokalerna. Mark- och miljödomstolen i Växjö har nu beslutat att bolaget ska betala vitet på 200 000 kronor.

Annons

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons