Annons
Växjö

Fastighetsägare måste städa sin ovårdade tomt: ”En väsentlig olägenhet”

Växjö • Publicerad 25 september 2022
Foto: Olof Elfverson

För sju år sedan fick kommunen in en första anmälan om att en fastighet – belägen på en mindre ort söder om Växjö – var ovårdad och att det förekom olovligt byggande på tomten.

Därefter har fler anmälningar skickats in och kommunpersonal har vid flera tillfällen genom åren genomfört tillsynsbesök på fastigheten.

Annons

Enligt byggnadsnämnden är tomten så ovårdad att den anses utgöra ”en väsentlig olägenhet för omgivningen”. På fastigheten finns förutom ett bostadshus och ekonomibyggnader flera uppställda husvagnar, andra byggnader som ska ha uppförts utan bygglov och diverse föremål och skrot.

Vid sitt senaste möte beslutade nämnden att fastighetsägaren måste vidta rättelse, det vill säga städa tomten, riva flera byggnader och avlägsna släpvagnar och husvagnar som ”bedöms fungera som upplag”.

Fastighetsägaren får nu 90 dagar på sig att rensa upp och städa sin tomt, annars väntar vite på 50 000 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons