Annons

Fastighetsbolag avbryter miljardaffär – fastighet i Växjö berörs

Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Foto: Olof Elfverson

I maj förra året offentliggjordes en fastighetsaffär gällande fem logistik- och industrifastigheter i Sverige. Köparen var Oscar Properties och affären var värd knappt 1,1 miljarder kronor. Men nu har fastighetsbolaget Oscar Properties beslutat att avbryta affären som bland annat innefattar en fastighet i Växjö.

Förvärvet beräknades vid avtalstidpunkten ge en ökad årlig intjäningsförmåga om 35 miljoner kronor.

Annons

”Givet räntemarknadens utveckling sedan avtalet tecknades hade intjäningen från portföljen gått från 35 miljoner till 20 miljoner, vilket är för lågt. Vår bedömning är även att det underliggande fastighetsvärdet som vi avtalade om vid tidpunkten för avtalet inte är densamma idag så att fullfölja affären är inte rätt väg för bolaget”, säger vd Oscar Engelbert i ett pressmeddelande.

Enligt Fastighetsnytt ska fastigheten Lådan 1 i Växjö vara en av fastigheterna i affären. Det är en logistikfastighet på 28 286 kvadratmeter och kontor på 3 198 kvadratmeter.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons