Annons
Växjö

Fastighetsbolaget utvecklar i Växjö: ”Stor skillnad”

Växjö • Publicerad 23 juli 2023
CA Fastigheters logga på ett av deras hyreshus i Växjö.
CA Fastigheters logga på ett av deras hyreshus i Växjö.Foto: Johannes Turstam

CA Fastigheter fortsätter att satsa i Växjö. Fastighetsbolaget påbörjade 2019 ett omfattade rot-arbete i deras bostadsområde i Araby som består av 613 hyresrätter fördelade på 30 byggnader. Arbetet med renoveringen av fastigheterna sker i ett antal etapp och i juni färdigställdes den tredje etappen med 96 berörda lägenheter.

CA Fastigheter har också fattat beslut om att påbörja den fjärde etappen med 102 lägenheter i augusti. När det är klart kommer 409 av 613 lägenheter i bostadsområdet vara renoverade. Rot-projekten beskrivs som en en betydelsefull investering i bolagets långsiktiga arbete med att utveckla förvaltningsfastigheterna och hyresgästerbjudandet.

Annons

I området har CA Fastigheter under de senaste åren även byggt 108 nya hyresrätter och de har planer på att förtäta området ytterligare.

”CA Fastigheter kan stolt konstatera att dessa investeringar har bidragit till en positiv utveckling för området, med ökad trivsel och trygghet hos hyresgästerna. Det är stor skillnad på området Araby idag jämfört med 2010”, står det i CA Fastigheters delårsrapport.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons