Annons

Fastighetsvärd såg man som misshandlade sitt barn

Fastighetsvärden såg att pojken fick ta emot ett kraftigt knytnävsslag i ansiktet.
Nu döms pojkens pappa för misshandel och måste betala skadestånd.
Växjö • Publicerad 18 oktober 2023
Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Göran Rydqvist

En morgon förra hösten befann sig en fastighetsvärd i sin bil utanför ett lägenhetshus på norr i Växjö. Värden upptäckte att det var någon form av tumult i trapphuset och såg därefter att en pojke, som höll upp ytterdörren, fick ett knytnävsslag som träffade i ansiktet.

Enligt värden stapplade pojken till av det kraftiga slaget och blev sedan indragen i trapphuset. En kort stund senare kom pojken, en man och ytterligare ett barn ut och värden kände då igen mannen som hade utdelat slaget.

Annons

Nu döms mannen, som är i 45-årsåldern, vid Växjö tingsrätt för att ha misshandlat sin son. Enligt rätten är det bevisat att slaget orsakade smärta och att mannen hade uppsåt till misshandeln.

Mannen nekade till brott och berättade att han visserligen blev arg när hans son puttade omkull ett annat barn i trapphuset men han utdelade inget slag utan bara ”rörde sonen på ryggen”. Enligt rätten finns det dock inget som tyder på att fastighetsvärden skulle ha misstagit sig i sina iakttagelser av misshandeln.

Den tidigare ostraffade mannen döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst och han ska betala drygt 20 000 kronor i skadestånd till sin son för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons