Annons
Växjö

Felix, 23, vann Årets unga kock

Växjö • Publicerad 20 april 2023
Felix Janlöv (mitten) med de två andra kockarna som tog pallplats.
Felix Janlöv (mitten) med de två andra kockarna som tog pallplats.Foto: Privat

Tävlingen Årets unga kock gick under förra veckan av stapeln i Slakthusområdet söder om Stockholm. Förstapriset tog Felix Janlöv från Tolg utanför Växjö hem efter en fullspäckad tävlingsdag.

–Jag sätter rätt mycket press på mig själv så allt bara rann av när jag förstod att jag vunnit. All tid och energi som jag och många har lagt ner på min karriär har lönat sig. Var verkligen superkul, säger Felix Janlöv.

Annons

Den vinnande trerättersmiddag bestod av bland annat eldad och bakad rödtunga till förrätt, bakad renrostbiff till varmrätt och rabarberkompott med en seg brynt smör-kaka till efterrätt.

– De (juyn) sa att det var väldigt vällagat, höga smaker rakt igenom. En genomtänkt meny med bra texturer, berättar Felix.

Felix jobbar till vardags på restaurang Human i Göteborg, dit förra årets vinnare Melker Jangmalm lockade honom, även han från Växjö. De har båda ett förflutet på PM och vänner i Växjö.

– PM är verkligen en stor anledning till att jag är den kock jag är idag och att jag har kommit så långt. De tog in mig tidigt, vågade satsa på mig vilket var otroligt roligt. Jag lärde mig extremt mycket där.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons