Annons
Växjö

Fem kommunanställda i Växjö stängs av och varnas

Fem kommunanställda i Växjö har nu varnats eller stängts av från sin arbetsplats. En lärare anklagas för grov försummelse.
Växjö • Publicerad 12 december 2023
Växjös kommunhus. ArkivfotoFoto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö kommun som arbetsgivare har nu vidtagit disciplinpåföljder mot fem av sina anställda.

En lärare har under hösten varit avstängd från sin arbetsplats med bibehållen lön. ”Grunden för avstängningen är utredning om ny placering utifrån att utredning om grov försummelse alternativt brott relaterat till arbetet har genomförts”, skriver kommunen i sitt beslut.

Annons

Även en annan medarbetare inom utbildningsförvaltningen får nu en disciplinpåföljd i form av en skriftlig varning. Enligt kommunen har den anställde misskött sig genom upprepade sena ankomster och utebliven rapportering till sin chef.

Kommunen vidtar även åtgärder mot tre anställda inom omsorgen i Växjö. Två av dem får skriftliga varningar. Den ena har enligt arbetsgivaren inte följt kommunens värdegrund och riktlinjer och den andre varnas efter att ha blivit påkommen med att filma omsorgstagare på ett sätt som har kunnat kränka deras personliga integritet.

Den tredje omsorgsmedarbetaren har stängt av med lön från sin arbetsplats efter att – enligt kommunen – ha ”uppvisat ett förtroendeskadligt och bristande beteende mot kollegor och chef”.

Skriftlig varning

• Skriftlig varning är en disciplinär påföljd som arbetsgivaren kan ge till en anställd som gör sig skyldig till fel eller försummelse i arbetet. Innan varningen utdelas ska den anställde få tillfälle att yttra sig och hans eller hennes fackliga organisation ska underrättas.

• Vid mycket allvarliga försummelser kan man bli uppsagd eller avskedad.

• Varningen kommer att finnas med i tjänstgöringsbetyget och kan på så sätt bli en belastning i framtiden.

Källa: Lärarförbundet

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons