Annons
Växjö

Fem män gripna för grova vapenbrott

Växjö • Publicerad 7 juni 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Polisen har gripit fem män misstänkta för grova vapenbrott i Ingelstad. Enligt Smålandsposten har polisen under en tid spanat mot de inblandade männen och en man greps i Växjötrakten vid klockan 21.15 på tisdagskvällen. Han är misstänkt för försök till grovt vapenbrott.

De andra fyra männen greps i en samordnad aktion under onsdagsmorgonen. Tillslagen skedde på olika adresser i framför allt Eskilstunaområdet. De var vid tillfällena anhållna i sin frånvaro misstänkta för grovt vapenbrott i Ingelstad.

– De har nu anhållits för delaktighet i ett grovt vapenbrott. Mer kan jag inte säga i det här tidiga skedet. Jag kan varken kommentera upprinnelsen eller bakgrunden, säger chefsåklagare Marcus Ekman vid åklagarkammaren i Eskilstuna som leder förundersökningen till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons