Annons
Växjö

Fem studenter vid Linnéuniversitetet stängs av för fusk

Växjö • Publicerad 5 mars 2024
Linnéuniversitetet i Växjö.
Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Jonas Engman

Flera studenter vid Linnéuniversitetet stängs av från studier efter att på olika sätt ha fuskat.

En student stängs av i sex veckor efter att ha haft en mobiltelefon på sig under en skriftlig examen. När studenten skulle gå på toaletten upptäckte tentamensvärden att studenten hade en påslagen mobiltelefon.

Annons

En student stängs av i fyra veckor efter att en utredning visat att 42 procent av den inlämnade tentamen överensstämde med andra texter, däribland en vetenskaplig rapport. Studenten hade angett referens för rapporten men flera stycken var ordagrant återgivna. En annan student stängs av efter att en hemtenta till 19 procent överensstämde med andra students texter, främst gentemot en annan students arbete som gick samma kurs några år tidigare. Enligt disciplinnämnden var likheterna av sådan karaktär och omfattning att de inte kan förklaras på annat sätt än att texten var plagierad.

Två andra studenter stängs av i två veckor för att ha samarbetat vid en skriftlig inlämningsuppgift och antiplagieringsverktyget visade att över 60 procent av arbetena överensstämde med andra studenters texter.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons