Annons
Växjö

Fem tonåringar åtalas för rån - kopplas till kriminellt nätverk

Växjö • Publicerad 15 februari 2023
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Det var den 12 november förra året som sex män i åldrarna 16-19 år ska ha trängt sig in i målsägandes lägenhet i Växjö och utsatt honom får våld och rån.

De ska ha tagit målsägandes mobiltelefon, hörlurar, nycklar och jacka. De ska även ha utsatt honom för våld genom sparkar och slag mot ansiktet, sparkar mot överkroppen, bränt målsäganden med en cigarett samt spottat på honom. Våldet ska ha orsakat blodvite, sårskada, hjärnskakning, svullnad och smärta.

Här saknas innehåll

Annons

Den utsatte ska även ha blivit hotad till döden. En av gärningsmännen ska ha sagt att målsäganden ska dödas om han inte går med i gärningsmannens kriminella nätverk samt gett dem tillgång till hans lägenhet. De ska även ha sagt att målsägande måste låta en person ur deras nätverk bosätta sig i lägenheten samt ge dem halva sin lön varje månad. Detta uppfattade den målsägande som trängande fara.

Nu är fem av de sex männen åtalade för rån och den sjätte för medhjälp till rån.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons