Annons
Växjö

Festivalstämning på Växjös rockklubb

Om två veckor är det dags för Sweden Rock Festival, men en aptitretare och uppladdning bjuds redan på lördag i Växjö. På rockklubben Fullt ös på Sports tänds festivalgnistan.
– Vi bygger upp festivalstämningen, säger Micke Persson.
Växjö • Publicerad 25 maj 2018
Foto: David Färdigh

Det är ett taggat gäng som samlats på Sports för att förbereda helgens rock´n roll-evenemang på Sports i Växjö. Mikael Persson, Alexandra Ekström, Christopher Albertsen, Lasse Dahl, Olle Rydqvist, Calle Rydqvist och Simon Nordin tillhör olika generationer i Rock-Växjö men förenas alla av kärleken till hårdrocksmusik.

– Det finns många grymt bra band. Till exempel Guns´n Roses, vilka grymma låtar, säger Axel och Simon.

Annons

En av årets stora händelser är Sweden Rock Festival, Sveriges störstas rockfestival. Christopher Albertsen tillhör stammisarna.

– Det blir 19:e året på raken för mig!

Årets upplaga är späckad med klassiska rockband. Alexandra konstaterar att det blir ett tight schema.

– I år blir verkligen korta stunder på campingen.

Men redan i helgen är det uppvärmning. Rockklubben Fullt ös har etablerat sig på Sports med livemusik sista helgen varje månad. På lördag blir det fokus på Sweden Rock Festival.

– Musiken kommer spegla banden som spelar på årets festival, säger Micke.

På scen uppträder bland annat banden Old School, Tajtare än Zpandex och 4Strokes. Ambitionen är att sprida festivalstämningen bland både de som har införskaffat och missat festivalbiljetterna.

– Att åka på festival är alltid lika inspirerande och vi vill dela med oss av stämningen.

Vad är utmärkande för en bra rockfestival?

– Bra band, hög volym, härlig publik, och mötet med gamla och nya vänner!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons