Annons
Växjö

Fick P-boten riven – kräver kommunen på skadestånd för sveda och värk

Växjö • Publicerad 17 oktober 2022
Foto: Mattias Nilsson

Bilägaren fick en p-bot på 800 kronor med en angiven adress på Anna Koskulls gata i Växjö. Det visade sig vara fel. Bilen var parkerad på en annan adress på samma gata. Den 29-årige bilägaren överklagade p-boten till Polisen och fick rätt. Eftersom det stod fel adress på parkeringsanmärkningen saknade den lagligt stöd och betalningsansvaret undanröjdes.

29-åringen vände sig efter det till Växjö kommun och begärde ett skadestånd för sveda och värk. Han uppger att har mått “extremt dåligt både fysiskt och psykiskt” efter att ha blivit bötfälld felaktigt och vill ha tio gånger beloppet på p-boten i skadestånd, det vill säga 8 000 kronor.

Annons

Han har också begärt att få ut namnet på p-vakten som bötfällde honom och vill ha en personlig ursäkt. Kommunens svar är att han får ut namnet på p-vakten och det bevakningsföretag som kommunen anlitat med hänvisning till offentlighetsprincipen.

Han får däremot nej till skadeståndskravet på 8 000 kronor med motiveringen att kommunen inte anser sig ha “agerat vårdslöst” och att kommunen därmed inte är skadeståndsskyldig.

Här saknas innehåll

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons