Annons
Växjö

Filip, 32, tar plats i Feministiskt initiativs styrelse

Växjö • Publicerad 9 april 2023
Filip Hallbäck (Fi).
Filip Hallbäck (Fi).Foto: Feministiskt initiativ

Den 2 april valde Fi (Feministiskt initiativ) nya partiledare och en ny styrelse. I den sistnämnda tog Filip Hallbäck, 32 år, från Växjö plats. Han är tillbaka i politiken efter en fem år lång paus. Han har tidigare varit politiskt engagerad i först Miljöpartier och sen Fi.

– Kändes oerhört hedrande att bli invald i styrelsen. Jag är oerhört taggad på uppdraget, säger Filip Hallbäck.

Annons

Utöver frågor som jämställdhet, antirasism och mänskliga rättigheter så brinner Filip Hallbäck lite extra för ekonomiska rättvisefrågor. Med sitt politiska engagemang vill han bland annat få till ett mer rättvist pensionssystem.

– Vi har väldigt många fattigpensionärer i Sverige där en förkrossande del är kvinnor, så vi skulle behöva höjs garantisystemet för att ge de en dräglig pension, säger Filip Hallbäck.

Även socialförsäkringssystemet är någonting som Filip Hallbäck tycker att det borde ses över. Han menar att vi behöver ett bättre system där färre utförsäkrade personer hamnar mellan stolarna och glöms bort.

Varför ska man rösta på Feministiskt initiativ i nästa val?

– Jag tycker att man ska rösta på Fi om man v verkligen vill se en förändring värd namnet. Just nu är det mycket diskussioner i offentligheten kring repressiva åtgärder. Det finns någon märklig tilltro till att ju hårdare tag desto bättre resultat, vilket inte nödvändigtvis stämmer. Vi i Fi tycker att man ska arbeta förebyggande för att tackla problemen vårt samhälle står inför.

Samtidigt som Filip Hallbäck valdes in i styrelsen så valdes Feministiskt initiativs två nya partiledare. De som utsågs är Agnes Lundgren från Visby och Luis Lineo, hemmahörande i Stockholm.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons