Annons
Växjö

Firandet av Eid al-Adha i Växjö

Växjö • Publicerad 22 juli 2021
Katioshia Hassan
Katioshia HassanFoto: Maha Nasser

I veckan samlades många familjer i Strandbjörket för att fira Eid al-Adha. Firandet, som genomfördes av Sensus, omfattade många aktiviteter som började med Eid-talet som förklarade tillfället och dess ritualer. Därefter inkluderade firandet många aktiviteter som att dansa, sjunga och dela ut gåvor till barn. Firandet syftar enligt Maha Ibrahim, aktivitetsledare på Sensus, att främja kulturell mångfald och integration och att skapa en festlig atmosfär för både familjer och barn.

– Varje Eid bjuder vi in folket att fira. Vi ger dem en måltid, presenter och godis för barnen. Vi håller firande för alla tillfällen som nyårsdag, påsk och Halloween, dessutom muslimska Eid. Syftet är att ta bort hinder och kulturella skillnader i samhället. Dessa sammankomster gör att människor öppnar för varandra och lär känna varandra, säger Katioshia Hassan, aktivitetsledare.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons