Annons

Fisk- och skaldjursrestaurang öppnar i Växjö

Planerna på en ny fisk- och skaldjursrestaurang vid Växjösjön har funnits länge. I veckan slår restaurangen upp portarna.
– Jag hoppas att vi sticker ut och kan erbjuda någonting annat än det som finns i Växjö idag, säger Mohammed Al Wali.
Växjö • Publicerad 22 november 2023
Den 23 november öppnar en fisk- och skaldjursrestaurang vid Växjösjön.
Den 23 november öppnar en fisk- och skaldjursrestaurang vid Växjösjön.Foto: Kajsa Fors

I december förra året rapporterade vi att 4 krogars ägare skulle satsa på en restaurang med fisk och skaldjur. Nu, nästan ett år senare, är det dags för restaurangen att öppna på ovanvåningen i 4 krogars lokaler vid Växjösjön. På torsdag, den 23 november, öppnar den.

– Det känns bra. Vi har planerat för det här länge men på grund av familjeskäl blev öppningen inte av i januari. Nu är vi redo, säger ägaren Mohammed Al Wali.

Annons

I lokalerna finns sedan tidigare ett steakhouse, en bistro och en festvåning. Den nya restaurangen ligger där det tidigare var en fine dining-restaurang på ovanvåningen. Restaurangen kommer ha ett 50-tal sittplatser.

”Under en lågkonjunktur vill vi inte skrämma folk med höga priser. Det är det sämsta man kan göra”
Mohammed Al Wali, ägare av 4 Krogar.

På menyn kommer bland annat räkcocktail, hummersoppa, musslor, jätteräkor, rätter med grönsaker och olika typer av fisk, som torskrygg, rödtunga, havsabborre och fjällröding. De ska också erbjuda platåer och fat med skaldjur, hummer och fisk.

– Vi har mycket erfarenhet och har jobbat mycket med fisk genom åren. Jag hoppas att vi sticker ut och kan erbjuda någonting annat än det som finns i Växjö idag. Det har bara öppnat restauranger med pizza, kebab och hamburgare, inte någon fin restaurang med fisk och skaldjur, säger Mohammed Al Wali.

Det är tufft för restaurangbranschen just nu. Hur ser du på att öppna nytt mitt i krisen?

– Vi har haft det bra genom åren, äger vår fastighet och betalat för hela byggnaden även om vi inte använt ovanvåningen. Men det gäller att hålla priserna nere. Under en lågkonjunktur vill vi inte skrämma folk med höga priser. Det är det sämsta man kan göra.

4 krogar öppnade i juli 2011 och ägs av Mohammed Al Wali och hans fru Eva Tillström. Byggnaden har två våningsplan, runt 800 kvadratmeter och plats för flera olika restaurangdelar. Mohammed Al Wali är 78 år gammal och har i över 50 år drivit olika restaurang och nöjesställen. I Växjö har Mohammed, som beskrivits som Växjös krog- och nöjeskung, bland annat haft klubbar som High life, Why Not, Zig Zag och Palace Station. Han ligger även bakom restauranger som Akropolis, Las Vegas som blev La Gondola samt en hamburgerbar och biljardhall. Med sina många år i branschen är han inte redo att gå i pension.

– Jag och min sambo jobbar fortfarande här varje dag. Det är mitt liv och vi träffar så mycket folk. Det handlar inte om pengarna utan det är bara det sociala. Många har följt med oss genom åren. Nu hoppas jag att de yngre kan hitta hit också och testa vår mat.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons