Annons
Växjö

Fisk- och skaldjursrestaurang öppnar vid Växjösjön

Snart öppnar en fisk- och skaldjursrestaurang i centrala Växjö. Det är 4 krogars ägare som satsar på en restaurang med fisk och skaldjur.
– Man kan inte slå det här läget, att ha en fisk- och skaldjursrestaurang precis jämte Växjösjön, säger Mohammed Al Wali.
Växjö • Publicerad 10 december 2022
4 krogar vid Växjösjön öppnar fisk- och skaldjursrestaurang.
4 krogar vid Växjösjön öppnar fisk- och skaldjursrestaurang.Foto: Kajsa Fors

4 krogars ägare Mohammed Al Wali och Eva Tillström väljer att öppna en ny restaurang. I lokalen vid Växjösjön, som sedan tidigare har ett steakhouse, en bistro och en festvåning, öppnar en fisk- och skaldjursrestaurang i januari. Den nya restaurangen öppnar där 4 krogar tidigare hade en fine dining-restaurang på ovanvåningen.

– Det är inte tid för fine dining länge. Vi måste utveckla och se vad som saknas i Växjö och det är en fisk- och skaldjursrestaurang. Det är många krogar som har öppnat men många erbjuder samma saker, det är snabbmat och kött. Nu startar vi en restaurang med fokus på fisk och skaldjur. Det är bra och det behövs, säger Mohammed Al Wali.

Annons

Hur stort skulle du säga att intresset för fisk och skaldjur är i Växjö?

– Det är stort. Vi har en fiskrätt per dag vid luncherna på vårt steakhouse och vi säljer många fiskrätter. Vi kommer att servera fisk, skaldjur och även ha en meny med veganskt och vegetariskt som komplement. Det är nyttigt. Det finns många som valt bort kött men fortfarande äter fisk.

På menyn kommer råvaror som havsabborre, hälleflundra, hummer, räkor, musslor och havskräfta finnas.

– Man kan inte slå det här läget, att ha en fisk- och skaldjursrestaurang precis jämte Växjösjön, säger Mohammed Al Wali.

Han är 77 år gammal och har i över 50 år drivit olika restaurang och nöjesställen. I Växjö har Mohammed, som beskrivits som Växjös krog- och nöjeskung bland annat haft klubbar som High life, Why Not, Zig Zag och Palace Station. Han ligger även bakom restauranger som Akropolis, Las Vegas som blev La Gondola samt en hamburgerbar och biljardhall. Han har också drivit ställen i Eksjö, Karlskrona, Nybro, Tranås och Mjölby. Men att gå i pension är inte aktuellt.

– Livet hade inte fungerat för mig om jag inte hade haft något att göra. Det här är mer en hobby än pengar för mig. Jag tycker att det är trevligt att träffa folk och erbjuda god mat, säger Mohammed Al Wali.

Han och frun Eva Tillström träffades för 57 år sedan och äger 4 krogar, som öppnade i juli 2011, tillsammans. Byggnaden i två våningsplan med runt 800 kvadratmeter har flera olika restaurangdelar. Verksamheten har trots pandemin och det ekonomiska läget klarat sig bra de senaste åren.

– Vi har varit med i över 50 år i den här branschen och gått igenom både himmel och helvete. Vi vet vad som behövs för att behålla gästerna och har lärt oss av våra misstag.

Den nya fisk- och skaldjursrestaurangen vid Växjösjön öppnar den första veckan i januari. Innan dess ska Mohammed Al Wali rekrytera medarbetare.

”Livet hade inte fungerat för mig om jag inte hade haft något att göra. Det här är mer en hobby än pengar för mig”
Mohammed Al Wali, ägare av 4 krogar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons