Annons
Växjö

Fler är nöjda med kollektivtrafiken i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 13 februari 2023
.
.Foto: Urban Nilsson

Enligt Kollektivtrafikbarometern 2022 som levererar statistik om landets kollektivtrafik ökar nöjdheten med kollektivtrafiken i Kronobergs län. Fler anser att det är lätt att köpa biljett och betyg för bemötandet ombord är högre än året innan.

Enligt Länstrafiken Kronoberg tycker 77 procent av alla kunder som reser kollektivt minst en gång i månaden att det är en enkelt att köpa biljett i reseappen vilket är en förbättring med elva procent.

Annons

Jämfört med 2021 har nöjdhetsbetyget för förarnas och ombordpersonalens bemötande också ökat med flera procentenheter.

– Förare och annan ombordpersonal är viktiga ambassadörer för oss. De representerar ett viktigt kundmöte och påverkar kundernas upplevelse i hög grad. Just därför är det så glädjande att vi är tillbaka i en situation med normal service ombord. Våra förare är extra värdefulla för att kunna hjälpa resenärer som kanske inte reser så ofta, säger Pär Welander, trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg.

81 procent av kunderna i Kronoberg har uppgett att de är nöjda med sin senaste resa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons