Annons
Växjö

Fler bedrägerier i länets butiker

Kronoberg • Publicerad 5 mars 2022
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Handelns utsatthet för brott ökade under 2021, visar Trygghetsbarometern som Svensk Handel har tagit fram med syfte att få en bild av hur säkerheten ser ut på butiksnivå bland deras medlemsföretag.

Trygghetsbarometern genomförs varje kvartal och under 2021 besvarades undersökningen av totalt 2794 butiker inom detaljhandeln.

Annons

43 procent av butiksägarna i Kronobergs län som besvarade undersökningen förra året har uppgett att deras butiker blivit utsatta för stölder, hot, inbrott eller bedrägerier.

Undersökningen visar bland annat att något fler butiksägare i Kronoberg har blivit utsatt för hot eller våld i samband med stölder. Dessutom har andelen som svarat ja på att butiken har blivit utsatt för hotfullt beteende från besöker eller kunder, vid andra tillfällen än vid stölder, ökat från 11 till 23 procent på ett år.

17 procent av butiksägarna har också uppgett att butiken blivit utsatt för något bedrägeri, vilket är en av de högsta andelarna i hela landet.

Däremot har andelen butiker som svarat ja på frågan om butiken under den senaste månaden blivit utsatt för inbrott gått från tre till noll procent i Kronobergs län.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons