Annons
Växjö

Fler föremål ska få en ny chans i kretsloppsparken

Växjö • Publicerad 12 april 2024
I projektet "Andra chansen" ska medarebtare på Norremarks kretsloppspark gå igenom sakerna som ska slängas för att se om något kan gå till Återbruket i stället.
I projektet "Andra chansen" ska medarebtare på Norremarks kretsloppspark gå igenom sakerna som ska slängas för att se om något kan gå till Återbruket i stället.Foto: Pressbild

SSAM, Södra Smålands Avfall & Miljö, kommer under vardagarna fram till i mitten av juni genomföra projektet ”Andra chansen” på Norremarks kretsloppspark. De vill öka antalet saker som lämnas i Återbruket i stället för att kastas.

– Även om man själv inte längre har användning för sina saker innebär inte det att andra tycker att de inte har ett värde, säger Ewa Trolle-Heikkilä, enhetschef ÅVC SSAM.

Annons

Det har i flera år funnits möjlighet att lämna det man inte längre vill ha eller behöver i Återbruket där Emmpatus Åkvarn och Lidra Second Hand tar omhand om möbler, elektronik och andra typer av saker och säljer det vidare i sina butiker. Det som butikerna inte tar med sig lämnas kvar i Återbrukets gratisbutik där allmänheten får ta det de vill ha.

I det nya projektet ”Andra chansen” kommer besökare på Norremarks kretsloppspark under vardagarna stannas vid infarten där en medarbetare gör en bedömning om något av det man har med sig kan lämnas i Återbruket.

Det är ett projekt men målsättningen är att det ska bli ett permanent upplägg i framtiden.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons