Annons

Fler inlagda på sjukhus med covid-19 efter jul

Växjö • Publicerad 27 december 2021
Växjös centrallasarett.
Växjös centrallasarett.Foto: Elvedin Basic

171 nya positiva fall av covid-19 har rapporterats in till Region Kronoberg under måndagen. Siffrorna gäller från mitten på förra veckan till och med julhelgen. Samtidigt har fler lagts in på sjukhus med smittan.

– Detta visar redan vad vi såg förra veckan, att det är en ganska ordentligt ökning med antalet fall i Kronobergs län, säger smittskyddsläkaren Christian Blomkvist.

Annons

På måndagsmorgonen vårdas tio patienter med covid-19 på lasaretten i länet, varav två patienter vårdas på IVA. Det är fyra fler patienter än innan jul. Dessutom är det högsta antalet sedan i juni.

Enligt uppgifter till Smålandsposten har Regionen valt att inte återöppna en covidavdelning än. Dock återstår det att se om de fattar ett nytt beslut under måndagen.

– Det brukar vara så att när antalet fall ökar i samhället behöver fler vård på sjukhus. Det är ganska stor risk att det blir samma den här gången.

Ännu inget konstaterat fall av Omikron i Kronoberg.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons