Annons
Växjö

Fler konkurser i Kronoberg – 13 nya bolag i konkurs

Växjö • Publicerad 14 december 2022
.
.Foto: Lars Wendt

I november gick 13 bolag i konkurs i Kronoberg, vilket är en mer än under samma månad i fjol. Enligt ny statistik från UC var det sju företag i Växjö, två företag i Alvesta och ett företag i Lessebo, Markaryd, Uppvidinge respektive Älmhult. Med bolag avses aktiebolag, handels- och kommanditbolag samt övriga juridiska personer.

Den största företaget som gick i konkurs i november var Småland Padel Society Drift AB med en omsättning på över 16 miljoner kronor.

Annons

Under 2022 har 111 företag gått i konkurs, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med under samma period förra året.

I Sverige ökar antalet konkurser också. I november gick 766 företag i konkurs, vilket är 151 fler än vid samma månad i fjol. Under året har det varit en ökning med sex procent jämfört med de elva första månaderna under 2021.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons