Annons
Växjö

Fler stadsdelsmammor är redo att guida nyanlända

Växjö • Publicerad 23 mars 2022
Stadsdelsmammorna i Araby: Anisa Mohammadi, Sahar Abdul Manan, Wafaa Mohammed och projektledare Alexander Willstedt.
Stadsdelsmammorna i Araby: Anisa Mohammadi, Sahar Abdul Manan, Wafaa Mohammed och projektledare Alexander Willstedt.Foto: Josefine Stenersen Nilsson

Tolv stadsdelsmammor har under tre månader gått en utbildning för att kunna vara ett stöd för nyanlända på Arabyområdet i Växjö. Kvinnorna har utbildats i bland annat demokrati, språkinlärning, jämställdhet, myndighetskontakt och att söka utbildning/arbete. Den 23 mars ska de få sin utbildning erkänd i Växjö kommunhus.

Stadsdelsmammorna har sin bakgrund från andra länder än Sverige och har sedan sommaren 2021 arbetat uppsökande i Arabyområdet för att fungera som en typ av guide till det svenska samhället.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons