Annons
Växjö

Fler tågturer mellan Växjö och Kalmar blir verklighet

Växjö • Publicerad 17 mars 2022
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: David Bergström

Krösatågen ska börja trafikera hela sträckan från Kalmar till Växjö med en morgon- och en eftermiddagsavgång i vardera riktning från augusti, det rapporterar Barometern.

I dagsläget trafikerar Krösatåget sträckan Kalmar-Emmaboda. Mellan Emmaboda-Växjö är det i stället Öresundståget som kör.

Annons

Region Kalmar län har satsat 1,5 miljoner kronor i budgeten för första året. Region Kronoberg däremot, kommer inte betala någonting alls. Eftersom turen Kalmar-Emmaboda redan trafikeras med Krösatåg kan det ses som att Kalmar får betala för att köra tåg i Kronoberg när tågen nu ska fortsätta till Växjö.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons