Annons
Växjö

Fler träd ska planteras i Växjö

Växjö • Publicerad 11 juli 2023
Träd.
Träd.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Växjö kommun ska ta fram en modell för ökad trädplantering i Växjö kommun.

– Både människor och klimatet mår bra av träd, forskning visar även tydligt på trädens positiva påverkan på stadsmiljöer. Träd påverkar temperaturen, förbättrar luftkvaliteten och är positiv för människors hälsa, säger Cheryl Jones-Fur (MP), 1:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Uppdraget som kommunfullmäktige har gett kommunstyrelsen är att ta fram en Växjömodell som exempelvis följer 3-30-300-modellen som innebär att minst tre träd ska synas från invånarens fönster eller arbetsplats, att det ska vara 30 procent krontäckningsgrad i stad och tätort och 300 meter till närmaste grönområde

– Växjö är en kommun som präglas av träd. De ger både liv till stadsrummet och skapar karaktär till platser i staden, förskönar våra tätorter och inspirerar till friluftsliv, säger Otto Lindlöf (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons