Annons
Växjö

Fler ungdomar gör feriepraktik - nära dubbelt så många sökte

Växjö • Publicerad 28 juni 2023
Martin Edberg (S).
Martin Edberg (S).Foto: Elvedin Basic

Under somrarna erbjuds ungdomar i gymnasieåldern att söka så kallade feriepraktikplatser under sommaren. När man söker så ligger det praktikplatser på olika arbetsplatser i Växjö kommuns förvaltningar och bolag samt i föreningar i potten.

– Feriepraktik är en första och viktig kontakt med arbetslivet för många ungdomar, men också en möjlighet att prova på hur det är att jobba i en kommun, säger Martin Edberg (S) ordförande i nämnden för arbete och välfärd på kommunens hemsida.

Annons

Av 1200 sökande så har drygt 780 ungdomar tilldelats en plats i sommar. Det är en markant höjning från förra året då 655 sökte och 442 ungdomar genomförde en feriepraktik.

– Vi är glada att kunna erbjuda fler ungdomar feriepraktik i år. Vi har jobbat tillsammans med förvaltningar, bolag och föreningar för att ungdomarna ska få platser med bra kvalitet, meningsfulla arbetsuppgifter och erfarenheter för framtiden, säger Amela Haracic Agovic, handläggare för feriepraktikplatserna i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons