Annons
Växjö

Fler yrkeshögskoleutbildningar i länet

Växjö • Publicerad 10 februari 2023
.Foto: PETTER ARVIDSON

Under 2013 startar 14 yrkeshögskoleutbildningar i Kronoberg, vilket är en ökning jämfört med tidigare år. I Växjö handlar det om utbildningar till medicinsk vårdadministratör, specialistundersköterska operation, anestesi och intensivvård, hållbarhetsstrateg bygg samt CAD-konstruktör.

De två förstnämnda utbildningarna anordnas av Region Kronoberg.

Annons

– Det var 22 aktörer i landet som ansökte om att få starta just medicinsk vårdadministratör, så vi blev både glada och stolta över att vara en av nio som fick ett positivt besked om den. Sedan tidigare är det även klart med utbildningar till tandsköterska, psykiatrispecialiserad undersköterska och specialistundersköterska för barn och ungdom, säger Monika Caesar, enhetschef på YH Region Kronoberg.

I Älmhult startas en ny YH-utbildning till förpackningsingenjör. I Ljungby handlar det om utbildningar till robot- och robotsvetstekniker samt servicetekniker i fält – mobila arbetsmaskiner och i Markaryd ska en utbildning till värmepumpstekniker anordnas.

– Att vi både får fler utbildningar beviljade och fler utbildningsorter är ett kvitto på att utbildningsanordnare gör bra ansökningar som matchar arbetsmarknadens behov. YH-utbildningar skapas alltid i nära samarbete med arbetslivet vilket gör att de ofta leder till anställning, säger Jonas Mokvist, samordnare för kompetensfrågor i Region Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons