Annons
Växjö

Flera blev vittnen till rån i centrum – polisen fångade flyende trio direkt

Flera personer blev vittnen till personrånet i Växjö centrum och larmade polisen. Ett par minuter senare var de misstänkta rånarna infångade.
Nu åtalas två unga män för rån och en kvinna åtalas för att ha hjälpt till vid brottet.
Växjö • Publicerad 17 september 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade vid Teatertorget i Växjö under Karl-Oskardagarna i augusti. Flera personer blev då vittnen till när en äldre man blev utsatt för ett rån och kvinna som befann sig i sin lägenhet i närheten lyckades filma händelseförloppet med sin mobil.

Ett av vittnena fick snabbt tag på en polispatrull i närheten och kunde berätta att två unga män hade slitit till sig den äldre mannens ryggsäck. När rånoffret försökte ta tillbaka sin egendom slog en av männen honom i ansiktet och därefter försvann de två i en bil, som kördes av en tredje person.

Annons

Poliserna larmade ut flyktbilens registreringsnummer och en annan polispatrull kunde kort därefter stoppa fordonet vid domkyrkan.

I bilen befann sig två män, 24 och 27 år, och en 18-årig kvinna som samtliga greps och fördes till polishuset. Trots att 27-åringen hade rånoffrets tillhörigheter på sig vid gripandet nekade han till att ha haft något med rånet att göra.

Nu åtalas 24-åringen och 27-åringen vid Växjö tingsrätt för rån. Den unga kvinnan åtalas för medhjälp till rån eftersom hon enligt åklagaren har låtit männen använda hennes bil som flyktbil.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons