Annons

Flera elevslagsmål på gymnasieskolor: ”Varit oroligt hela veckan”

Växjöpolisen fick på torsdagen rycka ut till två gymnasier sedan man fått larm om slagsmål mellan elever.
– Det har varit oroligt kring gymnasierna i området hela veckan och polisen har fått rycka ut flera gånger, säger Robert Loeffel.
Växjö • Publicerad 29 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: ADAM WRAFTER

Vid lunchtid på torsdagen fick polisen rycka ut till gymnasiet Teknikum i Växjö efter larm om ett pågående slagsmål inne på skolan.

– Det är två tjejer i 15-årsåldern som har hamnat i bråk och det ska ha utdelats slag. Båda har anmält varandra för misshandel men de ska inte ha fått några synliga skador, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Ett par timmar senare, vid fyratiden, fick en polispatrull rycka ut till närbelägna Katedralskolan efter ännu ett slagsmål inomhus.

Där anmälde en kille i 18-årsåldern att han hade blivit misshandlad av två okända personer som sedan sprang därifrån.

– Killen som blev slagen ska ha varit på skolan på besök och hade hamnat i någon form av dispyt med de här två personerna. Skolpersonal ingrep och avstyrde bråket och den utsatte killen behövde inte följa med till sjukhus, fortsätter Robert Loeffel.

Enligt Robert Loeffel har det varit oroligt kring gymnasieskolorna i området under hela veckan.

– Polisen har fått rycka ut flera gånger efter larm om bråk, som har skett i området kring de här gymnasieskolorna. Det kan vara så att olika ungdomsgäng varit i området och sökt konflikter.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons