Annons
Växjö

Flera jaktstugor och torn förstördes – 33-årig man döms

Växjö • Publicerad 15 november 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl

Under våren och sommaren 2019 drabbades jaktlagen i Stojby, Varby och Ströby av omfattande jaktsabotage och flera jaktstugor och jakttorn förstördes. Det klottrades även budskap på jaktlagens egendom som upplevdes som obehagliga och hotfulla.

En 33-årig man har varit misstänkt för sabotaget sedan två år tillbaka. Han åtalades i somras för tre fall av grov skadegörelse.

Annons

Nu har mannen dömts till villkorlig dom vid Växjö tingsrätt. Han ska betala närmare 40 000 kronor till de drabbade jaktlagen samt ytterligare 28 000 kronor till försäkringsbolaget som redan betalat ut ersättning för skadorna.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons