Annons
Växjö

Flera kommunanställda varnas – sov på jobbet och ”vabbade”

Växjö • Publicerad 26 juni 2023
Växjö kommunhus station
Växjö kommunhus stationFoto: Johannes Turstam

Flera kommunanställda i Växjö får skriftliga varningar. Tre av de anställda, som är anställda hos omsorgsförvaltningen, ska ha sovit på arbetstid. Två av dem varnas också för bristande följsamhet av rutinerna.

En fjärde anställd hos omsorgsförvaltningen ska vid upprepade tillfällen kommit för sent till arbetsplats, haft upprepad olovlig frånvaro, ej följt rutiner för rapportering av frånvaro samt inkommit för sent med läkarintyg.

Annons

En anställd på utbildningsförvaltningen har fått en skriftlig varning för att vid upprepade tillfällen angett sig som frånvarande på grund av vab, vård av barn, trots att barnen varit närvarande på förskolan och skolan.

Vid förnyad misskötsamhet eller andra förseelser som inte är förenliga med anställningsavtalen kan de anställda komma att avskedas.

En anställd på Arbete och välfärd har avskedats med omedelbar verkan men i det skriftliga avskedet framkommer inte grunderna för det.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons