Annons

Flera larm om snattande barn på samma eftermiddag

– Jag vet inte om det beror på att det är sportlov, men jag tycker det är ovanligt många, säger polisens förundersökningsledare.
Växjö/Ljungby • Publicerad 24 februari 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: KRISTER ANDERSSON

Under torsdagseftermiddagen har polisen i Växjö och Ljungby har åkt ut på flera larm där väktare eller butikspersonal har tillkallat polisen efter att barn har snattat från butikerna.

– Jag upplever att det har varit mycket ringa stölder bland minderåriga. Sedan jag gick på mitt pass klockan 15 i dag har det varit fem anmälningar. Jag vet inte om det beror på att det är sportlov, men jag tycker det är ovanligt många, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Barnen har varit ute på egen hand i butiker i både Växjö och i Ljungby. De har snattat allt från godis till smink och andra småsaker. Det yngsta barnet som polisen har varit i kontakt med är 11 år.

Vid samtliga fem ärenden har polisen blivit tillkallade till platsen. De har då upprättat en anmälan om ringa stöld samt kontaktat föräldrarna och socialen.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons