Annons
Växjö

Flera lokala företag bland studenternas favoriter

Kronoberg • Publicerad 7 juni 2023
Foto: Olof Elfverson

3 856 studenter som går en akademisk utbildning vid 28 olika universitet och högskolor har under våren fått besvara en fråga angående deras val av framtida arbetsgivare. De har fått lista de tre mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023.

På topplistorna finns flera företag med koppling till Kronoberg. Fortnox är trea på listan i kategorin ”IT 3-4 år” och Södra är sjua i kategorin ”Högskoleingenjörer 3-4 år”.

Annons

– Vi är givetvis otroligt stolta och glada att studenter ser på oss som en spännande och attraktiv arbetsgivare, där medarbetare får möjlighet att utvecklas och forma sin karriär. Detta är en bekräftelse på att studenter vill vara med och skapa framtiden tillsammans med oss, säger Isabella Wärvik, HR-direktör Södra, i ett pressmeddelande.

Nibe är sexa på listan över de attraktivaste arbetsgivarna enligt studenterna i kategorin ”civilingenjörer 1-3 år” och nia bland ekonomistudenterna. Bland juriststudenterna är Ikea fyra på listan, före företag som Spotify, Almi och Saab.

Det är civilingenjörs-studenter, högskoleingenjörs-studenter, ekonomistudenter, IT-studenter, samhällsvetare-studenter, fastighetsmäklare-studenter och juriststudenter som besvarat frågan. Undersökningen genomförs av Karriärföretagen och deras studentnätverk.

Alla topplistor, där det även finns andra företag med verksamhet i Kronobergs län, finns här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons