Annons

Flera lokala företag på listor bland Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Kronoberg • Publicerad 11 september 2023
Flera företag i Kronoberg tar plats på topplistor när Young Professional får peka ut ut vilka de anser är de mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023.
Flera företag i Kronoberg tar plats på topplistor när Young Professional får peka ut ut vilka de anser är de mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023.Foto: Pexels

Varje år genomför Karriärföretagen, via sitt karriärnätverk, omröstningar bland studenter och nyligen examinerade kring deras val av framtida arbetsgivare. De som besvarar omröstningarna får peka ut vilka de anser är de mest attraktiva och spännande arbetsgivarna bland företagen som utsetts till Karriärföretag 2023.

Den senaste omröstningen är gjord bland Young Professional, som är personer som är mellan 25 och 35 år, har tagit en akademisk examen de senaste åtta åren samt påbörjat sin yrkeskarriär.

Annons

I omröstningen är företagen indelade i olika branscher och flera lokala företag tar plats på topplistorna.

Växjöbaserade Södra kommer på en tredje plats i kategorin ”Högskoleingenjörer 5-8 år” och sågverkskoncernen Vida är sjua bland ”Högskoleingenjörer 1-4 år”.

Nibe i Markaryds kommun hamnar på plats sju i kategorin ”IT 1-4 år” och plats sex bland ”Civilingenjörer 5-8 år”.

Alla topplistor där det även finns andra företag med verksamhet i Kronobergs län, som exempelvis Consid, OnePartnerGroup och Skanska, finns här.

Flera lokala företag tog även plats på topplistorna när Karriärföretagen frågade studenter vilka Karriärföretag de ansåg var mest attraktiva och spännande. Läs mer nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons