Annons
Växjö

Flera nya med gesäll- och mästarbrev i länet

Växjö • Publicerad 24 november 2023
Linda Johansson är florist på Jannes Blomsterhandel i Växjö.
Linda Johansson är florist på Jannes Blomsterhandel i Växjö.Foto: Britt-Marie Paulander

Tidigare i november fick närmare 300 personer inom 42 olika hantverksyrken ta emot gesäll- och mästarbrev i Blå hallen i Stockholms stadshus. Flera av hantverkarna är från Kronoberg.

Hovslagaren Elsa Svensson i Lammhult fick ta emot ett gesällbrev. Dessutom fick tre kronobergare mästarbrev. Det var floristerna Charlotte Thordin i Vislanda och Linda Johansson i Växjö samt målaren Stefan Thörnqvist i Älmhult.

Annons

– Det är lika roligt varje år att se deras stolthet och glädje när de tar emot sina brev. Det är ett erkännande och ett bevis på att de uppnått en hög – respektive mycket hög – nivå av kunnande och skicklighet inom sitt skrå, både för gesällerna och mästarna själva och gentemot alla beställare av hantverkstjänster, säger Stefan Fritzdorf, ordförande för Hantverkarna Stockholm och den som delar ut breven.

Hantverkarna Stockholm har arrangerat utdelningen av gesäll- och mästarbrev i Blå hallen sedan 1951 och i drygt 100 år innan dess, men då under enklare former.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons