Annons
Växjö

Flera olagliga vattenpipskaféer i Växjö – nu riskerar fastighetsägaren 200 000 i vite

Växjö • Publicerad 5 november 2022

Här saknas innehåll

En fastighet belägen på ett industriområde i Växjö har väckt kommunens intresse. Inspektörer från miljö- och hälsoskyddskontoret har vid flera tillfällen – senast i början av september tillsammans med polisen – inspekterat lokaler i fastigheten och upptäckt olaglig verksamhet, bland annat ett svartkafé.

”På din fastighet finns flera vattenpipskaféer men också en samlingslokal där det förekommer vattenpiprökning eller annan form av rökning”, skriver miljö- och hälsoskyddsnämnden nu i ett beslut som riktas till företrädare för det fastighetsbolag som äger lokalerna.

Annons

Vattenpipskaféerna är enligt kommunen olagliga eftersom ”rökning i alla dess former” – med ytterst få undantag – är förbjuden i lokaler dit allmänheten har tillträde. Nu måste fastighetsägaren omedelbart se till att rökförbudet upprätthålls i de uthyrda lokalerna.

”Beslutet förenas med ett vite på 200 000 kronor som ni ska betala för varje gång som förbudet överträds”, skriver miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Genrebild på vattenpipa.
Genrebild på vattenpipa.
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons