Annons
Växjö

Flera olyckor på väg 25 – polisen varnar för väglaget

Dåligt väglag och omkörningar resulterade i flera trafikolyckor på samma plats. Polisen uppmanar förare till stor försiktighet.
Växjö • Publicerad 11 december 2021 • Uppdaterad 12 december 2021
En trafikolycka på väg 25 mellan Växjö och Alvesta fick trafiken att stanna upp.
En trafikolycka på väg 25 mellan Växjö och Alvesta fick trafiken att stanna upp.Foto: Carl Carlert

Två trafikolyckor skedde på väg 25 mellan Alvesta och Växjö under lördagen. Ena olyckan skedde strax innan elva då en personbil sammanstötte med en buss.

– Olyckan skedde i samband med en omkörning. Vägen är hal och det finns djupa spår i snömodden vilket gör det väldigt svårt att köra, säger Sorin Aureliusson jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Annons

Medan räddningsarbetet pågick var det helt stopp i trafiken, men vid halv tolv flöt trafiken på igen.

Ytterligare en trafikolycka skedde sedan vid samma plats. Även den i samband med en omkörning.

– Vi misstänker inget brott vid någon av olyckorna, utan det är väglaget. Behöver man inte köra i dag, så bör man nog inte göra det, säger Sorin Aureliusson.

Ingen ska ha skadats allvarligt vid olyckorna. Däremot ska flera personer ha förts till sjukhus med ambulans för kontroll efter att ha klagat på smärtor, enligt polisen.

Adam SjöborgSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons