GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Flera resenärer nekas att flyga – har felaktiga intyg

     Växjö • Publicerad 9 september 2021
     Småland Airport.
     Småland Airport.
     Foto: Ebba Sund

     P4 Kronoberg rapporterar om att Småland Airport vid flera tillfällen har blivit tvungna att neka folk till att resa. Anledningen är att resenärerna inte har rätt covidbevis eller att de inte uppfyller de krav som länderna eller flygbolagen har.

     – Det är mycket att hålla reda på så det händer på många flighter. De blir besvikna på sig själva och ibland reagerar de med frustration och ilska, säger Johannes Jarz, stationschef på flygplatsen, till P4 Kronoberg.

     Covidbevis

     – Covidbevis är ett kostnadsfritt dokument, digitalt eller på papper, som visar att du är vaccinerad mot, har testat negativt för eller tillfrisknat från covid-19. Tanken är att det ska underlätta för utlandsresor inom EU.

     – I Sverige är det E-hälsomyndigheten som ansvarar för e-tjänsten Covidbevis.

     Källa: Krisinformation.se

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.